När man har tröttnat på julbordets alla rester så kan man laga denna goda gryta med julens smaker.
4 port
500 g fläskfilé (då Mattheo älskar korv har jag även gjort denna gryta med Bratwurst, funkade bra)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Carlshamns mjölkfria margarin att steka i.
1/2 purjolök
2,5 dl iMat Oatly havregrädde 13%
1/2 buljong
1,5 krm malen ingefära
1,5 krm malen kanel
salt
1/2 russin
Skär köttet i skivor och bryn tillsammans salt och peppar i det mjölkfria margarinet. Ta upp köttet
och lägg åt sidan. Skär purjolöken i bitar och fräs den i mjölkfritt margarin. Häll i havregrädden buljong, ingefära och kanel. Salta efter smak. Låt puttra 5 minuter. Häll i russin och låt puttra ytterligare 2 minuter.
Servera med potatis och sallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar