Så här gjorde jag min lite galna färgkaka :)
Kakan:
1,5 dl vatten
1 tsk fiber husk
2.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
50 g valfritt margarin/smör (carlshamns mjölkfria margarin eller vanligt smör)
1 dl komjölk/ rismjölk/ havremjölk-grädde
1,5 dl rismjöl
2 dl lailas gula mjölmix (naturligt glutenfritt)
2 tsk bikarbonat
1 st nypa salt
saft från 1 citron eller 1 msk citronsaft
(1 näve frysta hallon)
200 grader i ca 45 minuter
Häll vattnet i en kastrull och strö över fiber husken. Blanda ordentligt. Värm fiber husken och vattnet på spisen, rör om hela tiden så det inte klumpar sig. Vid första bubblan, ta av kastrullen från spisen. Fiber husken ska inte koka.
Vispa fiber huskblandningen, strösocker och vaniljsockret med en elvisp.
Smält smöret/margarinet. Häll ner smör och valfri mjölk i fiber husk och sockerblandningen.
Blanda rissmjöl och lailas gula mjölmix med bikarbonat och salt och rör ner det i smeten.
Häll i ctronsaften.
Smöra och bröa sockerkaksformen med kokosflingor.
Ställ in i ugnen och låt grädda ca 45 minuter.
Låt kakan svalna en stund och vänd sedan upp den på ett fat. Ställ in kakan i kylskåpet.
Frosting med mjölkprodukter:
Nu mer kan ju Mattheo äta mjölkprodukter så jag använde mig av en cream cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
Turkos karamellfärg
Frosting utan mjölkprodukter:
100 gram Carlshamn mjölkfria margarin
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl rismjölk (eller annan mjölkersättning)
Bred ut frostingen över hela kakan. Se till att kakan är kall innan du lägger på frostingen annars smälter den.
Voilá...
Crazy color kaka |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar