Det är bara början på november men tänkte att jag lika bra kan börja öva på lite julbak redan nu :)
I början kändes det näst intill omöjligt att kunna baka gott utan ägg, vetemjöl och mjölk men man kan och igår knåpade jag ihop denna kaka. Saftig och god!
2 stora bananer
2 dl socker
100 g carlshamns mjölkfria margarin
2 tsk no egg
2 msk Oatly havregrädde
3 dl rismjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk kardemunna
0,5 tsk ingefära
1 nypa salt
200 grader
Mosa bananerna och vispa samman med sockret. Smält det mjölkfria margarinet och häll det i banan och sockersmeten. Rör ner no egg (utblandat i 3 msk vatten) & oatly havregrädde. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i banansmeten. Smöra och bröa (med ströbröd av majs) och häll i en 24 cm i dimater stor form med löstagbar kant. Grädda i ugnen i ca 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar