ca 18 normalstora muffins.
1 tsk fiber husk
1,5 dl vatten
1,25 dl socker
100 g smält Carlshamns mjölkfria margarin
2 dl Oatly havregrädde 7%
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl rismjöl
1 dl lailas gula mjölmix
2 dl majsmjöl
Fyllning:
2 äpplen
1 msk Carlshamn mjölkfria margarin
1- 2 tsk Kanel
3 msk ljus sirap
1 nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader
Skala och tärna äpplena smått. Stek i stekpannan med mjölkfritt margarin, strö över kanel. Låt steka ihop en stund. Häll på sirapen och en nypa salt låt det koka ihop till äpplena är mjuka och sirapen fått en liten seg konsistens. Ställ av pannan med äppelröran.
Kokad fiber husk |
Blanda resten av de torra ingredienserna och häll sedan i bunken, vispa med elvispen.
Vänd ner äppelröran i smeten. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Klicka i smeten till ca 2/3 av muffinsformen och grädda i ugnen 15-18 minuter.
Coca cola frosting:
115 gram rumsvarmt Carlshamn mjölkfria margarin
ca 5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5-6 msk rumsvarm och avslagen coca cola
kanel
Ta fram coca colan, rör bort kolsyran och kör colan några sekunder i micron till den blir rumsvarm. Vispa det mjölkfria margarinet mjukt, häll i florsockret, vaniljsockret och colan. Kör med elvispen. Smaka av med kanel. Vänta med att bre på frostingen till de är någorlunda kalla.
(Om man häller i coca colan kall så kommer frostingen att "skära sig", Då kan man köra den någon sekund i micron och sen vispa ihop till en slät smet)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar