lördag 15 juni 2013

Havreflarn utan vetemjöl

God, snabb, krispig och enkel kaka!!

Vill man lyxa till det kan man bre chokladsmörkräm på och sätta ett till havreflarn på.
Då blir det extra allt :)

ca 30 st


75 g Carlshamn mjölkfria margarin (eller annat smör/margarin man tål)
1 dl renhavregryn (Sempers)
1 dl majsmjöl
1 dl strösocker
2 msk vätska (rismjölk, havregrädde/mjölk eller vanlig mjölk/grädde)
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt

200 grader i 5 minuter

Sätt ugnen på 200 grader. Smält fettet i en kastrull, häll i resten av ingredienserna och klick ut små klickar på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut i ugnen så tänk på att inte lägga klickarna för tätt. Ca sex stycken smetklickar blir lagom på en plåt.

Smaklig fika!!

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Tack för en blogg med mycket bra och goda recept.
    Jag heter Lotta och jag är mamma till två pojkar med födoämnesallergi (nötter, ägg, vete,havre, soja, baljväxter, senap, morot).
    För att få och ge kunskap och inspiration till andra allergiker, allergiföräldrar m fl. har jag startat en hemsida om allergi.
    Hemsidan heter www.stockholmsallergiguide.se
    Jag lagt in en länk till din matblogg under sidan Mat och recept och en länk till din blogg finns på flera platser då man klickar på det födoämne man är allergisk mot, för recepttips:
    Jag hoppas detta är ok för dig?

    (Jag fann ingen email och skrev därför i detta fält).

    Slutligen vill jag säga att jag tycker att ni som tar er tid att skriva matbloggar med recept för allergiker, är små vardagshjältar som sprider glädje i vardagen!

    Många sommarhälsningar

    SvaraRadera
  2. Hej, supergoda blev de, tack för receptet! Vi bredde Plamils mjölkfria chokladkräm på dem, lite kladdigt men gott.

    SvaraRadera