måndag 25 februari 2013

Kokostoppar utan ägg

Vi har provat att ge Mattheo lite kokos då och då, det verkar fungera än så länge. Han har bara fått kokos i väldigt små mängder. Jag älskar kokostoppar och har funderat ett tag på om man skulle kunna göra kokostoppar utan ägg. Även om Mattheo kanske inte får smaka på detta recept på ett tag så kan jag ju ändå dela med mig. 


ca 10-12 kakor


50 gram Carlshamns mjölkfria margarin
5,5 dl riven kokos
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk ljus sirap
1 tsk fiberhusk
1,5 - 1,75 dl vatten



Sätt ugnen på 200 grader.


Smält det mjölkfria margarinet. Blanda de torra ingredienserna. Häll i det smälta mjölkfria margarinet och rör runt.

Kokad fiber husk
Häll vattnet i en kastrull och strö över fiberhusken. Låt koka upp. Vätskan tjocknar snabbt så man får vara med och röra ordentligt, gärna med elvisp, ta av kastrullen när vätskan precis börjat bubbla. Vispa ut alla ev. klumpar.

Blanda ner fiber husken i smeten och låt smeten svälla i ca 10 min.

Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och förvara i kylen. Mums!




2 kommentarer:

  1. Åh, vad jag hade längtat efter kokostoppar efter att det visat sig att lillkillen inte tål mjölk eller ägg. Och äntligen hittade jag till din blogg och ett recept på jättegoda kokostoppar! Femåriga dottern (som inte har någon matallergi) tyckte att de här kokostopparna var mycket godare än de vanliga med ägg...

    Tack för att du delar med dig av dina goda recept! :-)

    SvaraRadera
  2. Vad härligt!! Vad glad jag blir att det var lyckat!!

    SvaraRadera