lördag 8 december 2012

Vetefria pepparkakor

Gjorde dessa pepparkakor idag. Blev jättegoda! Använde lailas gula mjölmix att mjöla bordet med.


Ca 100 styck

150 g Carlshamns mjölkfria margarin
2,5 dl socker
0,5 dl sirap
0,5 msk ingefära
1 msk kanel
0,5 msk malda nejlikor
1, 5 tsk kardemumma
0,5 msk bikarboat
1dl vatten
8 dl naturligt glutenfritt mjöl (jag tog 2 dl rismjöl, 3 dl majsmjöl och 3 dl lailas gula mjölmix)

200-225 grader


Låt det mjölkfria margarinet bli rumsvarmt. Rör mjölkfritt margarin, socker och sirap till en jämn smet. Använd gärna elvisp när du gör pepparkaksdegen.

Rör sedan ner ingefära, kanel, nejlikor, kardemumma och bikarbonat. Tillsätt sedan vatten och sist mjölet.

Låt degen ligga i kylskåp minst 1 dygn insvept i plastfolie.
Tag fram en bit i taget av degen och kavla pepparkaksdegen tunt på mjölat bakbord och tryck ut pepparkakor med mått. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugn ca 4-5 minuter

 Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader i 4-5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar