lördag 29 september 2012

Morotskaka utan vete och mjölk

Morotskaka är ju bara så gott och det här blir en riktigt saftig och god morotskaka.
3 st ägg
3 dl socker
1 dl rismjöl 
1 dl majsmjöl
1 del lailas gula mjölmix
2 tsk vailjsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk ingefära
1 nypa salt
0,5 msk fiberhusk
1,5 dl neutral olja (ex rapsolja eller solrosolja)
4,5 dl finrivna morötter

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda fiberhusk i ett glas med oljan och låt svälla 5-10 minuter.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätta olja och rivna morötter.
Använd en form med avtagbar botten. Smöra (med carlshamn mjölkfria margarin) och bröa med majsströbröd eller riven kokos.

Grädda i ca 1 h och 20 minuter i mitten av ugnen.

Frosting:

115 gram rumsvarmt Carlshamn mjölkfria margarin
ca 4,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
1-2 msk kokande vatten

Vispa smöret fluffigt och tillsätt florsocker, vaniljsocker och rivet skal av limen (tänk på att bara få med det gröna skalet, det vita kan göra frostingen besk). Avsluta med att hälla i vatten och ev färg. Vill du ha en lösare konsistens så häll i lite mer vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar