måndag 1 oktober 2012

Kebabgryta

Mattheo tycker om kebab och vi är glada att han gillar något annat sorts kött än bara korv. Ett
egenkomponerat recept på kebabgryta följer här:

 4 portioner

400 gram fryst kebabkött (de flesta kebabkött är fria från soja, gluten, mjölk och ägg men läs noga på förpackningen)
1 gul lök
1 röd paprika
1 burk chaminjoner
1 klyfta vitlök
1 burk krossade tomater
salt
spiskummin
curry (vissa sojaallergiker kan reagera på curry men Mattheo har hittills inte visat på några tecken på allergi av curry)
svartpeppar
Olja att steka i

Hacka löken och paprikan smått i tärningar och stek i olja tillsätt den frysta kebaben och stek till den fått yta. Pressa ner en vitlöksklyfta, häll i champinjoner och krossade tomater.
Krydda efter tycke och smak. Låt puttra ca 5-10 min.

Servera med ris och grönsaker eller i bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar