fredag 18 januari 2013

Gulaschsoppa

 4 port


500 gram köttfärs
1 stor gul lök
3 potatisar
1 röd eller gul paprika
olja att steka i
6 dl vatten
1 buljontärning
1 burk krossade tomater
2,5 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
salt och peppar



Skala lök och potatis.
Mattheo äter Gulaschsoppa
Hacka löken, skär potatisen och paprikan i små tärningar, ca 1 cm i kuber.Fräs grönsakerna med olja i stekpannan. Lägg över i en stor kastrull. Stek köttfärsen i olja, salta och peppra. Häll i köttfärsen i grytan.
Tillsätt vattnet, köttbuljongtärning, krossade tomater, tomatpuré och spiskummin. Låt koka i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Smaskens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar