torsdag 17 januari 2013

Kladdkaka utan ägg, vete och mjölk

En god kladdkaka som bara blir godare om man låter den stå i kylskåpet några timmar eller ett dygn innan man ska servera den.


175 grader i ca 20- 25  minuter.


100 gram Carlshamns mjölkfria margarin
1,5 tsk fiber husk
1 msk ljus sirap
2,5 dl strösocker
1 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
0,5 dl lailasgula mjölmix
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
1,25 dl vatten eller havregrädde eller risdryck

Smält det mjölkfria margarinet i en kastrull på spisen. Vispa i fiber husken med elvisp direkt medan margarinet är varmt. Häll i sirapen och rör runt. Häll i de torra ingredienserna och rör runt. Häll i vätskan (vatten, havregrädde eller risdryck)

Smöra och bröa en form med löstagbar kant med Carlshamns mjölkfria margarin och majsskorpmjöl. 

Grädda i 20-25 minuter.

Servera som den är eller med frukt.

(Vill man så kan man byta ut mjölsorterna, om man exempelvis bara vill använda rismjöl eller bara lailas gula mjölmix eller annan mjölsort.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar