onsdag 30 januari 2013

Korvstroganoff utan vete och mjölk

Mattheo gillar korvstroganoff. Man brukar väl ha sitt eget speciella sätt att göra korvstroganoff på. Så här gör jag min:

4 port

500 gram Garants lättkorv
1 gul lök
1 röd paprika
1 burk krossade tomater
1 buljontärning
Grovmalen svartpeppar
1 pkt (2,5 dl) Oatly havregrädde
(ev vitlökspulver)
Olivolja att steka i


Strimla lättkorven i lagom stora strimlor. Hacka lök och röd paprika fint. Stek löken och paprikan i stekpanna och häll sedan ner korvstrimlorna och stek tillsammans.
Häll i de krossade tomaterna och smula ner buljongtärningen. Krydda med grovmalen svartpeppar. Låt sjuda i ca 10 minuter. Häll i Oatly havregrädde och låt det korvstroganoffen bli varm. Smaka ev av med vitlökspulver.

Servera med jasmineris eller majspasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar