4 port
Biffar:
500 g köttfärs
1 stor pressad vitlöksklyfta eller 2 små
1 liten gul lök
0,5 dl vatten
1,5 tsk basilika
0,5 tsk oregano
salt och grovmalen svartpeppar efter smak. (Jag brukar ta ca 0,5 tsk salt och 0,5 tsk grovmalen svartpeppar)
Olja eller Carlshamns mjölkfria margarin att steka i
Finhacka eller kör löken i mixer. Stek löken mjuk i olja eller mjölkfritt margarin.
Blanda alla ingredienser med köttfärsen och forma färsen till bollar som du sedan trycker ut i handflatan till biffar. Stek färsbiffarna på varje sida i några minuter till de är klara.
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 stor pressad vitlöksklyfta
2 tsk basilika
1 tsk oregano
salt och peppar efter smak
Häll alla ingredienser i en gryta och koka upp. Låt tomatsåsen småputtra ca 5-10 minuter.
Servera med klyftpotatis eller annan form av potatis i ugn eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar