söndag 14 oktober 2012

Grekiska biffar med klyftpotatis och tomatsås

Det här tycker Mattheo om, oftast. Som sagt man vet aldrig så noga. Idag gjorde jag detta till middag och han ville absolut inte äta. Men det hade gått lite långt mellan måltiderna och då spelar det egentligen ingen roll vad man erbjuder han vill inte äta alls. Viktigt är att potatisen inte är mjölig och torr, han tycker om fast potatis. Jag har inte fått honom att äta potatismos eller kokt potatis, det ratade han redan som bebis men klyftpotatis eller pommes frites eller annan form om potatis lagad i ugn brukar gå bra :)

4 port

Biffar:

500 g köttfärs
1 stor pressad vitlöksklyfta eller 2 små
1 liten gul lök
0,5 dl vatten
1,5 tsk basilika
0,5 tsk oregano
salt och grovmalen svartpeppar efter smak. (Jag brukar ta ca 0,5 tsk salt och 0,5 tsk grovmalen svartpeppar)
Olja eller Carlshamns mjölkfria margarin att steka i

Finhacka eller kör löken i mixer. Stek löken mjuk i olja eller mjölkfritt margarin.
Blanda alla ingredienser med köttfärsen och forma färsen till bollar som du sedan trycker ut i handflatan till biffar. Stek färsbiffarna på varje sida i några minuter till de är klara.


Tomatsås:

1 burk krossade tomater
1 stor pressad vitlöksklyfta
2 tsk basilika
1 tsk oregano
salt och peppar efter smak

Häll alla ingredienser i en gryta och koka upp. Låt tomatsåsen småputtra ca 5-10 minuter.

Servera med klyftpotatis eller annan form av potatis i ugn eller ris.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar