Mattheo tyckte att det var helt ok, som vanligt åt han först allt ris och sedan lite kött.
ca 4 port
Ris:
3 dl jasmine ris
6 dl vatten
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
(ev hackad vårlök)
Olja att steka i
Låt riset koka upp i vattnet med vitlök och salt. Låt sjuda på ettan i ca 15 minuter.
Stek riset i stekpannan i olja och peppar (och ev hackad vårlök) några minuter på hög värme.
(Jag hällde över riset i kastrullen igen för att hålla det varmt)
Köttfärsröra:
500 g köttfärs
1 röd lök
2 färska tomater
Grovmalen svartpeppar
Spiskummin
Salt
1 dl vatten
1-2 msk tomatpuré
Hacka rödlöken fint. Stek köttfärsen i stekpannan och häll i löken, låt fräsa en stund. Krydda med peppar, spiskummin och salt. Hacka tomaterna fint och häll i köttfärsröran. Häll på vattnet och avsluta med att smaka av med tomatpuré beroende på hur stark tomatsmak du vill ha.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar