onsdag 17 oktober 2012

Stekt ris med köttfärsröra

Ibland tager man vad man haver och kokar ihop något. Idag är Mattheo hemma från förskolan för han är sjuk och vi har inte hunnit åka till affären så idag öppnade jag skåpet och fick ihop denna rätt.

Mattheo tyckte att det var helt ok, som vanligt åt han först allt ris och sedan lite kött.

ca 4 port

Ris:

3 dl jasmine ris
6 dl vatten
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
(ev hackad vårlök)

Olja att steka i

Låt riset koka upp i vattnet med vitlök och salt. Låt sjuda på ettan i ca 15 minuter.
Stek riset i stekpannan i olja och peppar (och ev hackad vårlök) några minuter på hög värme.
(Jag hällde över riset i kastrullen igen för att hålla det varmt)

Köttfärsröra:

500 g köttfärs
1 röd lök
2 färska tomater
Grovmalen svartpeppar
Spiskummin
Salt
1 dl vatten
1-2 msk tomatpuré

Hacka rödlöken fint. Stek köttfärsen i stekpannan och häll i löken, låt fräsa en stund. Krydda med peppar, spiskummin och salt. Hacka tomaterna fint och häll i köttfärsröran. Häll på vattnet och avsluta med att smaka av med tomatpuré beroende på hur stark tomatsmak du vill ha.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar