100 g Carlshamns mjölfria margarin
5 dl Oatlys havregrädde 7%
5 dl vatten
1, 5 msk fiberhusk (fiberhusk hittar du i glutenfria hyllan i mataffären)
50 g jäst
1 msk socker
1,5 tsk salt
6 dl majsmjöl
4 dl rismjöl
10 dl lailas gula mjölmix
ev. 1 dl lailas gula mjölmix för utbakning
Smält de mjölkfria margarinet i en kastrull. Tillsätt havregrädden. Häll 3 dl vatten i ett kärl och lägg i fiberhusken. Sätt åt sidan och låt fiberhusken svälla i 5-10 min. Resten av vattnet häller du i kastrullen. Värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke eller bakmaskin och häll över vätskan, rör om till jästen har smält.
Blanda rismjöl, majsmjöl och lailas gula mjölmix i en annan skål.
Tillsätt socker, salt och vätskan med fiberhusken i degvätskan och rör runt. Häll i mjölmixen och arbeta degen till den släpper kanterna. Degen ska vara något kladdig och kletig.
Lägg över platsfolié över bunken och låt jäsa 30 min.
Rulla degen i bollar och lägg på en bakplåtspapper klädd plåt och tryck utom dom till platta kakor.
Lägg över plastfolé och låt jäsa i 30 min.
Pensla tekakorna med smält mjölkfritt margarin eller en blandning av sirap och vatten.
Grädda i ugn ca 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar